מיקה אלמוג | הרצאות
תשמעו, זה מצחיק | האישה היחידה בחדר | תספרו לי על זה | מרעיון לפרזנטציה

מיקה אלמוג היא בעלת טור אישי ב"שבעה ימים" מאז 2015 ועד היום, בו היא מפרסמת בין היתר את טורי הוואטסאפ הפופולאריים שלה, הכוללים בין השאר את הלהיט "גן פשוש".
במהלך השנים הללו פרסמה מיקה גם מדור קבוע ב"זמנים מודרניים", וכתבה ל"ידיעות אחרונות" גם טורי דעה וכתבות בנושאי חברה, מגדר ופוליטיקה.
בקרוב יצא לאור ספר הביכורים שלה, "ציפייה", בהוצאת כנרת זמורה ביתן.
בשנים 2012-2015 הייתה בעלת טור אישי ב"מוסף הארץ", שם פרסמה בין השאר למעלה מ120 סיפורים קצרים.
באותן שנים שימשה גם עורכת ראשית ואחת הכותבות של המדור הסאטירי של עיתון הארץ "באנה באנה – נשים מתפרעות על עמוד", שעסק מידי שבוע בענייני היום הבוערים בעודו מקדם גם אג'נדה נשית ופמיניסטית (מתוך תפיסה שפמיניזם רחוק מלהיות עניין לנשים בלבד...)
לפני כן עסקה מיקה במשך כעשור בעשייה טלוויזיונית וערכה שורה ארוכה של תכניות טלוויזיה מהשורה הראשונה, וערכה בין השאר את "ארץ נהדרת", "משחק מכור", "קצרים", "לצחוק או למות" עם גורי אלפי, תכניות הנוער "לכו חפשו" ו"שני מומחים וטמבל", ועוד.
מיקה הייתה במשך שנתיים אחראית על תכניות תוכן מתוסרט במחלקת הפיתוח של "רשת" בערוץ 2.
כמו כן הקימה וניהלה את מחלקת התוכן של "ארמוזה פורמטס", שם הייתה אחראית לפיתוח ומכירה של פורמטים ישראליים שנמכרו לעשרות מדינות בעולם.
כמו כן לימדה בבית הספר לקולנוע "סם שפיגל" קורס שעסק בפיתוח תוכן – משלב הרעיון הראשוני ביותר ועד לפרזנטציה למכירה.
מידי פעם מיקה עוסקת גם במשחק, למשל בתפקיד אסנת, הסוכנת של יהודה לוי בסדרה "איש חשוב מאוד", שצילומי העונה השנייה שלה יחלו בקרוב.
מיקה היא בוגרת של אוניברסיטת NYU, שם למדה כתיבה ותיאטרון, ושל אוניברסיטת UCLA, שם למדה קולנוע.
בין הרצאותיה:
תקשיבו, זה מצחיק
מה הופך הומור לאחד הכלים הכי אפקטיבים להעברת מסרים, ולמה כשאנשים צוחקים הם מקשיבים יותר?
דרך דוגמאות רבות מטורי הוואטסאפ שפרסמה ב"ידיעות אחרונות" וב"מוסף הארץ", מיקה מדגימה איך המציאות משתלבת לתוך טורים של קבוצות וואטסאפ פיקטיביות וכיצד ניתן להעביר מסרים – לעיתים חריפים – דרך הומור, בדיחות, ועולמות שהם אמנם פרי דמיונה אך נשענים ומשקפים את המציאות שכולנו חיים בה.
כמו כן משתמשת מיקה בדוגמאות מתוך מדור הסאטירה שערכה "באנה באנה – נשים מתפרעות על עמוד", ומתוך הסרטון "שמעון פרס מחפש עבודה", אותו יצרה עבור סבה, שמעון פרס, לרגל סיום הנשיאות וסיכום 70 שנות שירות ציבורי.
האשה היחידה בחדר
כבוגרת של חדרי כותבים רבים שבהם הייתה האשה היחידה בחדר, וכעורכת ואחת הכותבות של מדור סאטירי שהמערכת שלו מנתה שש כותבות קומיות משובחות, מתמודדת מיקה עם סוגיות שעוסקות בהומור ונשים, איך התרבות הפופולארית בישראל, על יוצריה ויוצרותיה, משקפים את ערכי החברה ביחס למגדר, מדוע הסוגיה הזו רחוקה מלהיות "נושא נשי", ומה ניתן וצריך לעשות כדי לשפר את המצב.
תספרו לי על זה
איך מוכרים רעיון? מה צריך לעשות המשפט הראשון?
איך עובד עקרון "Set it Up, Build it Up, Pay it Off"?
מהי פרזנטציה אפקטיבית – מהו הדיאלוג הנכון בין מצגת לדיבור, מתי דוגמאות מהצלחות קיימות משרתות את המטרה ומתי הן פוגעות בה, איך נכון להתייחס לטרנדים קיימים וכיצד ניתן לשכנע שמה שאת/ה מציע/ה הוא משהו שלא היה קודם?
מרעיון לפרזנטציה
איך מפתחים רעיון? איך מסננים ממנו את מה שמיותר ומזככים ומחדדים את מה שמרכזי?
איך משתמשים בשיטת "שעון החול" ואיך מייצרים חדר תומך לפיתוח של רעיון? באיזה שלב אסור בשום פנים ואופן לחשוב על תקציב ולוחות זמנים, ובאיזה שלב אסור לא לחשוב על המרכיבים הללו?
איך מזהים מהו הז'אנר הנכון? איך מזהים מי הלקוח הנכון?
ציפייה
בעקבות צאתו לאור של ספר הביכורים שלה, "ציפייה", העיתונאית והסופרת מיקה אלמוג קוראת מתוך הספר ומשוחחת על הרווח האפל שבין הזיכרונות לציפיות שלנו, וגם על האור.
מאז צאתו לאור זכה "ציפייה" להצלחה רבה ולשבחים מעמוס עוז, דוד גרוסמן, א.ב. יהושוע, יהודית קצרי, אשכול נבו ועוד.
ההרצאה נפתחת בהקדשה בעמוד הראשון של הספר (שמוקדש לסבתה) ובסיפור אישי על רגע מכונן בחייה שבו הציפיות שלה פגשו במציאות.
לאחר הפתיח קוראת מיקה קטעים מתוך סיפורים שונים בספר, חלקם מצחיקים ואחרים מרגשים, שכל אחד מהם מתייחס לסוג אחר של ציפייה: הציפייה שיראו אותנו, הציפייה שלנו מזוגיות ומהורות, הציפייה שנצליח לפרוץ את הגבולות של עצמנו, ועוד.
אגב הקריאה דנה מיקה בתפקידה ומקומה של ציפייה בחיינו, איך מתייחסת תרבות המערב לרצון ולתשוקה, ומה יש לבודהיזם לומר על אותם רגשות ממש. כמו כן היא מתייחסת גם לתהליכים של יצירה וכתיבה – איך נולדת דמות? מאיפה מגיעים סיפורים ורעיונות? איך סיפורי חיים שלנו ושל אחרים נשזרים בתוך עלילה דמיונית? ועוד ועוד…